Sağlık
-
Sivilce Neden Çıkar ? Çözümleri Nelerdir ?
Sivilce Neden Çıkar ? Çözümleri Nelerdir ? Genellikle akne olarak isimlendirilen sivilceler , cildimizin yağ bezlerinin aşırı aktif çalıştığında ve gözenekler iltihaplandığında ortaya çıkar. Bazı cilt bakteri türleri sivilceleri daha da kötüleştirebilir. Sivilceler cildin…
Devamını Oku » -
Dereotunun Sağlığa Faydaları
Pek çok olumlu etkiye sahip olan dereotunun sağlığa faydaları nelerdir? Zararı var mıdır? Nasıl tüketilmelidir? Tüm bu sorularınız artık yanıt buluyor. Dereotunun Sağlığa Faydaları 1- Mide hastalıklarında tedavi edicidir. Ülser…
Devamını Oku » -
Portakal Yağının Sağlığa Faydaları
Portakal yağı, hoş okusu ve pek çok alanda faydasıyla yeni yeni popüler olmaya başlayan bitkisel yağdır. Saç bakımı ve cilt bakımı için olduğu kadar portakal yağının sağlığa faydaları da oldukça…
Devamını Oku » -
Romatoid Artrit İçin Doğal Yağlar
Doğal yağlar pek çok alanda hizmet verir. Buna romatoid artrit de dahil. Yoksa henüz romatoid artrit için doğal yağlar da kullanılabildiğini duymadınız mı? Eklem iltihabı da denen bu rahatsızlık vücuda…
Devamını Oku » -
Leylak Yağının Mide ve Sindirime Faydaları
Leylak yağı, saç bakımı ve cilt bakımı üzerindeki etkileriyle bilinir. Özellikle leylak yağının cilt üzerinde pek çok olumlu ve iyileştirici etkisi vardır. Leylak yağının cilt bakımındaki etkileri için Leylak Yağının…
Devamını Oku » -
Kuşburnu Yağının Faydaları Nelerdir?
Kuşburnu yağı, bitkisi kadar şifalı bir yağdır. Doğal yağlar arasında, insan vücuduna en fazla etkisi olan yağlardan biridir. Peki siz kuşburnu yağının faydaları hakkında bir şey biliyor musunuz? Eğer kuşburnu…
Devamını Oku » -
Ev Yapımı Leylak Yağı
Pek çok ürün gibi ev yapımı leylak yağı da en doğal ve güvenilir olandır. Aktarların bir çoğu, kendileri bile farkında olmadan sahte ürün alabiliyorlar. Bu sebeple kendi yaptığınız, daha güvenilir…
Devamını Oku » -
Elma Sirkesinin Faydaları
Elma sirkesi temizlikten cilt bakımına, saç bakımından salatalara kadar pek çok alanda hayatımıza aldığımız bir üründür. Siz de elma sirkesinin faydaları ile hayatınızı değiştirebilirsiniz. Elma sirkesi kullanırken dikkat edilmesi gereken…
Devamını Oku » -
Çemen Yağının Faydaları Nelerdir?
Buyotu ve çaman otu gibi isimlerle de tanınan çemen otu sadece pastırma yapımında kullanılmaz. Pek çok alanda kullanılan çemen yağının faydaları insan vücudu üzerinde olumlu etkiler bırakır. Çemen yağının faydaları…
Devamını Oku » -
20 Yaş Dişler Çekilmeli Mi?
Öncelikle 20 yaş dişi nedir? Genellikle 16-25 yaş aralığında çenenin iki yanının sonunda çıkan azı dişidir. Toplamda 4 tane çıkar ve ağızda en son çıkan diş 20 yaş dişleridir. Genellikle…
Devamını Oku » -
Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?
Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir? Göğüs ağrısı kalp krizinin en belirgin belirtisidir. Sıkışma hissi veren bu ağrı çeneye ve sol kola yayılır. Dinlenmekle azalan bu ağrı tamamen kaybolmaz ve hareket ettikçe…
Devamını Oku » -
Ayak şişmesi Nedenleri Nelerdir? Tanı ve Tedavi Yöntemleri
Ayakta şişme, birçok akut ya da kronik hastalıkların habercisi yada belirtisidir. Ayakta şişmeden temelde kan plazmasının damar dışına sızması yani dokuda birikmesi sorumludur. Böylece ödem oluşur. Ödem oluşumunda kanın yoğunluğu,…
Devamını Oku » -
Alerjik Bronşit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Alerjik bronşit halk arasında nefes borusunun aşırı duyarlılığı olarak bilinen, nefes darlığı ve hırıltılı solunum şikâyetlerinin görüldüğü bir hastalıktır. Nefes boruları dışarıdan alınan havayı akciğere iletirken solunan maddeleri tanıma, bildirme ve…
Devamını Oku » -
Arpacık Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Alt veya üst göz kapağı içerisinde yağ bezelerinin iltihap kaparak arpa şeklinde şişmesine arpacık denir. Özellikle vücut direncinin düştüğü zamanlarda çevreden çeşitli nedenlerle bulaşan bakteri veya mikroorganizmalar göz kapaklarında iltihaba…
Devamını Oku » -
Hemoroid Nedenleri Nelerdir? Tanı Nasıl Konulur?
Hemoroid, kalın bağırsağın en son bölümünde bulunan damarların çeşitli sebeplerle genişlemesi, şişmesi durumudur. Hemoroid aslında anal kanalın vasküler (damarsal) yapılarıdır ve herkes anatomik olarak hemoroide sahiptir yani bu damarların genişlemesi…
Devamını Oku » -
Beyin Apsesi Risk Faktörleri, Belirti, Bulguları ve Tedavisi
Beyin apsesi, beynin herhangi bir yerinde mikroorganizmalar tarafından oluşturulan tekli ya da çoklu odaklar şeklinde bulunan enfeksiyonlardır. Tıbtaki ilerlemelere rağmen hala yüksek mortalite oranına(ölüm oranı) sahiptirler. Bakteri, mikobakteri, mantar ve…
Devamını Oku » -
Akne Rozasea (Gül Hastalığı) Nedir, Belirtileri ve Tedavisi
Akne rozasea halk arasında gül hastalığı olarak bilinen yüzde kızarıklık ve şişlik ile seyreden bir cilt hastalığıdır. Diğer bir adı da “erişkin aknesi” bu hastalık alın, burun, yanak ve çenede…
Devamını Oku » -
Astım Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Astım öksürük, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma hissi ve nefes darlığına neden olan uzun vadeli bir durumdur. Bir başka deyişle, akciğer içi hava yollarının geriye dönebilen daralmasıyla kendini gösteren kronik ve…
Devamını Oku » -
Basilli Dizanteri (Kanlı İshal), Risk Faktörleri, Belirtileri Nelerdir?
Basilli dizanteri Shigella denilen bakterilerin neden olduğu şiddetli ishalle seyreden sindirim sistemi hastalığıdır. Ülkeler arasında yayılım göstermekte ve ülkemizde de çoğu ülkeye göre fazla görülmektedir. Hastalık insandan insana oral-fekal yolla…
Devamını Oku » -
Akut Bronşit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Akut bronşit, bronş adı verilen büyük solunum yollarının enfeksiyonudur. Genellikle soğuk algınlığını takiben ortaya çıksa da bazen kızamık gibi hastalıklardan sonra da görülebilir. Akut bronşitle en fazla sonbahar ve kış…
Devamını Oku » -
Alerjik Astım Nedir? Belirtileri, Testi ve Tedavisi
Alerjik astım; öksürük, nefes darlığı, tıkanma hissi, hızlı nefes alıp verme, hırıltılı solunum gibi belirtilerle seyreden astım vakaları arasında en sık rastlanan türdür. Alerjik astım kronik bir hastalık olup; astımı…
Devamını Oku » -
Çekiç parmak (beyzbolcu parmağı) hastalığı
Parmak üzerine düşme ya da sert bir travmaya maruz kalma durumlarında parmak uçlarının dışındaki açma tendonları zarar görebilir. Bunun sonucunda tendonlar yırtılır ve zamanla kemikten ayrılır. Tendon koptuğu zaman parmak…
Devamını Oku » -
Beyin Krizi Nedir, Belirtileri, Risk Faktörleri, Tedavisi
Beyin damarlarında pıhtı ya da sertleşme veya herhangi bir damarda ileri düzeyde büzüşme olması sonucu meydana gelen olaya beyin krizi denir. Bu durumda beyne kan gitmez, beyin oksijensiz kalır, beslenemez…
Devamını Oku » -
Ayak Çıbanı Nedir, Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
Çıban genellikle bakterilerin neden olduğu (genellikle staphylococcus aureus bakterisi) ani başlangıçlı, ağrılı apselerdir. Daha çok kıl köklerinde meydana gelir. Tıp dilinde adı fronküldür. Çıban vücudun her yerinde çıkabilir. Eğer ayakta…
Devamını Oku » -
Astigmat Nedir, Tanı ve Tedavisi
Astigmatizmi ya da astigmatı anlatmadan önce bu kavramları daha iyi anlayabilmemiz için bazı terimleri bilmekte fayda var. Işık : Işık doğrusal dalgalar halinde yayılan elektromanyatik dalgalara verilen addır. İnsan gözü…
Devamını Oku » -
Anjiyo Nedir, Nasıl Yapılır, Riskleri Nelerdir?
Anjiyo damar sertliği veya miyokard enfaktüsü (kalp krizi) gibi durumlarda ortaya çıkan damar tıkanıklığında uygulanan bir tetkik yöntemidir. Anjiyodan sonra tedavi daha ayrıntılı bir şekilde planlanmalıdır. Anjiyo Hangi Durumlarda Yapılır?…
Devamını Oku » -
Adams Stokes Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
Adams Stokes Sendromu nabızda ve kalp ritminde ani değişikliklerin sebep olduğu kardiyak outputda azalmaya bağlı oluşan ani ve geçici bilinç kaybı olarak tanımlanır. Hastalığın ismi İrlandalı iki hekim R. Adams…
Devamını Oku » -
Akdeniz Anemisi (talasemi) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Akdeniz anemisi (Talasemi) Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Akdeniz ülkelerinde görülen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Anne ve babalardan çocuklara aktarılan kalıtımsal bir kan hastalığıdır. Bu hastalığın oluşmasındaki etken kandaki alyuvarların…
Devamını Oku » -
Diyabetik Ayak Nedir?, Nedenleri, Tedavisi ve Bakımı
Diyabetik ayak şeker hastalığının en önemli ve en sık görülen ciddi bir komplikasyonudur. Diyabetik ayak şeker hastalarında önemsenmeyen ayak bakımı sonucunda oluşan ve iyileşmesi çok güç olan yaralardır. Çoğu zaman…
Devamını Oku » -
Anemi (Kansızlık) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi?
Anemi çok çeşitli sebeplerle meydana gelen ve birçok rahatsızlığa neden olabilen ve halk dilinde kansızlık olarak adlandırılan bir rahatsızlıktır. Anemilerde asıl neden böbrekler tarafından üretilen eritropoetin ( EPO) hormonu-kemik iliği-eritrosit(kırmızı…
Devamını Oku »