İnfertilite (Kısırlık)
-
Yazın Tüp Bebek Tedavisi Yapılabilir Mi?
Yazın Tüp Bebek Tedavisi Yapılabilir Mi? Yaz mevsimi anne-baba olmak için uygun zaman mı? Tüp bebek sıcak havalarda yapılabilir mi? Yumurta ve spermlerin kalitesini sıcak hava etkiler mi? Tüp bebek…
Devamını Oku » -
Erkekte Sperm Olmaması ( Azospermi )
Normalde erkeğin menisinde 1 mililitrede en az 15 milyon civarında sperm olması gereklidir. Fakat bazı durumlarda bu sayıdan daha az sperm bulunabiliyor, bazen de menide hiç sperm bulunmaması durumu mevcut…
Devamını Oku » -
Kadınlarda Kısırlık Belirtileri Nelerdir?
Kısırlık nasıl anlaşılır? Kısırlık belirtileri nelerdir? soruları yeni evli ve/veya hamile kalamayan kadınların en çok merek ettikleri sorulardandır. Kısırlık (infertilite) çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde 12 ay boyunca düzenli cinsel…
Devamını Oku » -
Kısırlığa Yeni Umut “MİKROÇİP”
Türk bilim insanından bebek sahibi olmak isteyen çiftlere yeni umut, en sağlıklı ve en kaliteli spermin seçilmesi için geliştirilen mikroçip yöntemi oldu. Tüp bebek tedavisinde yeni bir dönemi başlatan mikroçipler…
Devamını Oku » -
Mikroenjeksiyon (ICSI) Yöntemi Nedir?
Mikroenjeksiyon yöntemi günümüzde yaygın olarak kullanılan bir tüp bebek tedavi yöntemidir. Tüp bebek tedavi süresinde döllenme aşamasında uygulanan bir tekniktir. Mikroenjeksiyon yöntemindeki asıl amaç yumurta ve sperm hücresinin en yüksek…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisinin Yan Etki ve Zararları
Tüp Bebek Tedavisinin Yan Etki ve Zararları Her hastalıkta ve tedavi yönteminde olduğu gibi tüp bebek tedavi yöntemlerinin de faydası olmasının yanı sıra düşük oranlarda riskleri mevcuttur. Bu nedenle tüp…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Tüp bebek tedavisi boyunca hasta ve doktorların dikkatli bir şekilde titizlik göstermesi gerekmektedir. Doktorların bu süreçte hastaların dikkat etmesi gerektiği konuları hastalara açıklaması…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?
Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Nedir? Tüp bebek yönteminde başarı kelimesi iki şekilde ifade edilmektedir. Bunlardan ilki gebelik oranı , ikincisi ise canlı doğum oranıdır. Bu iki oran birbirinden farklılık…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları
Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Tüp bebek özel bir ortamda kadının yumurtalıklardan yumurtaların alınması ve yine bu vücut dışındaki özel bir laboratuvar ortamında erkeğin spermi ile birleştirilmesidir. Laboratuvar ortamında döllenmenin sağlanması…
Devamını Oku » -
Tüp bebek nedir?
Tüp bebek, çocuk sahibi olamayan çiftlerin çocuk sahibi olabilmelerini sağlayan ve bunun için uygulanan yardımcı bir üreme yöntemidir. Bu yöntem kadının yumurta hücresi ile erkek bireyin sperm hücresinin vücut dışında…
Devamını Oku » -
Yumurtlama Problemi ( Yumurtlama Bozukluğu) Nedir?
Normal şartlarda üreme çağında olan kadınlarda, her ay düzenli olarak 1 kez gerçekleşen ve hormonal değişimlerin temel nedenlerinden biri olan yumurtlama(yumurta çatlaması) adet görme, üreme gibi özelliklerin sürekliliğini sağlar. Bazı…
Devamını Oku » -
Yumurtlama Olmaması (Anovulasyon)
Kadın yumurtalıklarında normalde her ay bir yumurta hücresi gelişir ve ortalama adetin 12.-14. günlerinde yumurta çatlaması (ovülasyon) gerçekleşir. Bazı kadınlarda bu gerçekleşmez. Yumurtlamanın olmadığı bu duruma anovülasyon (yumurtlama olmaması) denir. Genellikle…
Devamını Oku » -
Yumurta Takibi (Folikül Ölçümü) Nedir, Nasıl Yapılır
Yumurta Takibi (Folikül Ölçümü) bir diğer ifadeyle folikülo-metri folikül ölçümü anlamına gelir. Kadın yumurtalıklarında çok sayıda bulunan folikül, yumurta hücresini sarmalayıp koruyan yapıdır. Her ay bir tane folikül gelişimini tamamlayarak…
Devamını Oku » -
Evde Kısırlık Testleri Nasıl Yapılır? Ne Kadar Güvenli?
Evde Kısırlık Testleri Nasıl Yapılır? Evde yapılan kısırlık(infertilite) testleri erkek ve kadın kısırlığını test etmek için özel olarak üretilmiştir. Bu testler erkekte mevcut sperm sayısına bakarak kısırlığı test eder. Hem…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisinde Yumurtalıkların Uyarılması ve Geliştirilmesi
Tüp bebek tedavisinde yumurtalıkların uyarılması ve geliştirilmesi iki basamaktan oluşmaktadır. Bunlar; Yumurtalıkların baskılanması Yumurtalıkların uyarılmasıdır. Tüp Bebek Tedavisinde Yumurtalıkların Baskılanması Tüp bebek tedavilerinde istenilen sayıda ve kalitede embriyolar oluşturmak amacıyla…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisine Ne Kadar Ara Vermek Gerekir?
Tüp bebek denemeleri arasında kaç ay mesafe olmalıdır?, tüp bebek tedavisine ne kadar ara vermek gerekir? gibi sorularınızın cevabına ulaşabilirsiniz. Tüp bebek yöntemleri sonucunda gebelik elde edilememişse ortalama olarak 2-3…
Devamını Oku » -
Yumurtlama Testi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır
Yumurtlama testi (Ovulasyon testi) gebe kalmak için en doğru ilişki günlerini tespit etmekte kullanılır. Yumurtlama gününü belirleyen bu testler, doğru günlerde cinsel ilişkide bulunulduğunda gebelik oluşma ihtimalini artırmak için kullanılır. Ovulasyon…
Devamını Oku » -
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Tüp bebek tedavisi her türlü kısırlık (infertilite) durumunda uygulanmaz. Bazı koşulların varlığında IVF (Tüp bebek) veya ICSI (Mikroenjeksiyon) uygulamaları yapılabilir. Tüp Bebek Tedavisi Uygulanan Durumlar Ameliyatla tüpleri alınan veya tüplerinde tıkanma olan bireylere,…
Devamını Oku » -
Yumurta Çatlaması Nedir?
Yumurtanın yumurtalıktan dışarı atılması yumurta çatlaması (yumurtlama) olarak ifade edilir. Yumurta çatlaması yerine folikül çatlaması da denilebilir. Yumurta çatlaması olayında çatlayan aslında yumurta değil, foliküldür. Folikül, tek bir yumurta hücresini…
Devamını Oku » -
Kısırlık (infertilite) Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Sağlıklı bir çiftin bir ayda gebe kalma şansı yaklaşık %15-25’tir. Düzenli cinsel aktiviteleri olan çiftlerin %85’i ilk bir yıl içinde gebe kalabilmektedir. Kısırlık görülme sıklığının üreme çağındaki çiftler arasında yaklaşık…
Devamını Oku » -
Soya Yağlı Serum (intralipid tedavisi)
Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlere Yeni Umut Defalarca tüp bebek tedavisi yapılmış, ancak başarı elde edememiş annelere Amerika Birleşik Devletlerinde Prof. Dr. Carolyn Coulam ve arkadaşları tarafından geliştirilen ve anne adaylarının…
Devamını Oku »