Doğum Sonu Dönem
-
Doğum Sonrası Kanama Nedir? Kaç Gün Sürer
Doğum sonrası kanama ilk hafta görülebilir. Doğum eyleminden sonraki ilk 6 haftalık sürece lohusalık süreci denilmektedir. Lohusalık döneminde kadının gebelik boyunca değişen hormon sistemi ve metabolizması eski halini alır. Yani lohusalık geriye…
Devamını Oku » -
Doğum sonrası annelerin hepsi gerçekten çok mutlu mu?
Sağlıklı bebekler ve sağlıklı toplum için öncelikle annelerin sağlıklı ve mutlu olması son derece önemlidir. Gebelik ve doğum kadınların yaşadıkları en önemli deneyimlerden biridir. Ancak anneler bu deneyimlerde kendilerini her…
Devamını Oku » -
Lohusalık Döneminde Yapılması Gerekenler
Hamile bir bayanın doğumdan sonra geçirdiği altı haftalık süre lohusalık sürecidir. Gebelik sürecinde bir bayanın geçirmiş olduğu vücut değişimlerinin tekrar yerine oturması lohusalık döneminde ve sonrasında zaman alabilir. İlk heyecan,…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Kanama Kaç Gün Sürer?
Gebelikte ve sonrasında yaşananlar her annede farklılık gösterebilir. Kadınların en sık merak ettiği konulardan biri de “ doğum sonrası kanama kaç gün sürer ?” dir. Gebelikte ya da sonrasında yaşadığınız sorunları başka…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Depresyon Nedir?
Doğum sonrası depresyon, doğumdan sonraki bir yıl içinde görülebilir. Doğum sonu depresyon nedir ve belirtileri nelerdir? Belirtileri: Kaygılı, takıntılı, hüzünlü, kendini yalnız hissetme, kendini beğenmeme, değersizlik, sosyal izolasyon, karamsarlık, cinsel…
Devamını Oku » -
Hamilelikte ve Doğumdan Sonra idrar Kaçırma
Hamilelikte sık idrara çıkma durumu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Bu herkes tarafından normal kabul edilir. Ancak bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bazı hamilelerde bu durum çok az görülürken…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Sorunlar
Doğum sonrasında anne için altı haftalık bir lohusalık dönemi başlar. Bu zaman dilimini vücudun eski haline dönebilmesi için geçirmiş olduğu süreçtir. Erken ve geç doğum sonu dönemde kadında farklı fiziksel…
Devamını Oku » -
Doğum sonrası cinsel ilişki ne zaman olmalı
Doğum sonrası annede fiziksel ve manevi olarak meydana gelen birtakım değişiklikler vardır. Çiftlerin merak ettiği konulardan biri de doğum sonrası cinsel ilişki ne zaman olmalıdır. Doğum sonrası yeni bir düzen,…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Kabızlık
Kadınlar, doğum sonu dönemde, bağırsak hareketlerinde düzensizlik olabilir ve bunun sonucu olarak kabızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Doğum sonrası kabızlığın birçok nedeni olabilir. Doğum sonrası kabızlık nedenleri: Doğum şekli özellikle normal doğum sonrası…
Devamını Oku » -
Doğum sonrası kilo verme ve egzersiz
Gebelik süresince bazı kadınlar çok fazla kilo alırken bazı kadınlarda olması gerektiği kadar kilo alır. Önemli olan bu kiloyu bebek ve annenin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde almaktır. Gebelik sırasında 9-12…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Stresle Baş Etme
Doğum gerçekleştikten sonra evinize bebeğinizle adım attığınız ilk andan itibaren inişli çıkışlı durumlar yaşabilir, gerilebilir, ağlayabilir, üzüntü duyabilirsiniz. Bunların hepsi geçici süreçlerdir. Strese neden olan faktörlerin başında uykusuzluk gelir. Saatlerce…
Devamını Oku » -
Emzirirken sigara içmek bebek için zararlı mı?
Doğumdan sonra lohusalık döneminde ve sonrasında sigara içmek bebek üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sigara tiryakisi olan anne, bebeği doğduktan sonra sigarayı içme ve içememe konusunda vicdan muhasebesine girer. Ancak içmemeyi…
Devamını Oku » -
iki hamilelik arası süre ne kadar olmalı?
Anne ilk bebeğini karnında hissetmesiyle birlikte, bebeğinin geleceği ile ilgili bir sürü plan yapmaya başlar. Bu heyecan anlatılmaz, tarif edilemez mükemmel bir duygudur. Doğum zamanı geldiğinde bebeğinizi kucağınıza aldığınız andan…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Eş ilişkileri
Evlenmeden önce kurulan bir sürü hayaller, nişan, düğün telaşıyla başlar. Evlendikten sonra balayı adı verilen zaman süreciyle devam eder. Tanışmadan evliliğe ve çocuk sahibi olana kadar ki geçen süreler birbirinden…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Adetlerin Başlaması
Doğum sonrası kanamaları ile adet kanamaları birbirinden farklıdır. Loişa ismi verilen doğum sonrası kanama başlarda kırmızı renktedir. Fakat zamanla pembe daha sonra kahverengi ve son olarak sarı rengini alır. Doğum…
Devamını Oku » -
Doğum sonrası korse kullanımı (sezaryen ya da normal doğum)
Gebelikte alınan kilolar kadınları doğum sonrası eski formuna kavuşma endişesine sürükler. Karında yağlanma, sarkma, göbeğin eski haline dönmemesi gibi durumlar sıkça düşünülür. Doğumdan sonra alınan kiloları egzersizlerle vererek vücudunuzu forma…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Beslenme
Bir bebek için anne sütü çok önemlidir. Bir anne günde 700-800 ml süt salgılar. Süt veren kadın emzirirken eksilen enerjiyi, proteini, mineralleri ve vitaminleri geri almalıdır. Emziren annenin günde en…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Uykusuzluğun Etkileri Nelerdir
Doğumunuzu sağlıklı bir şekilde atlattınız ve aylarca kurduğunuz hayaller bebeğinizi kucağınıza aldığınız anda yaşadığınız şaşkınlık ve duygu karışıklıklarıyla birlikte bütün duygular iç içe girmiş durumda. Tarifsiz bir sevinç ve bununla…
Devamını Oku » -
Anne Sütünün Sağılması
Anne sütü hangi durumlarda sağılır? Sütün devamlılığı için bebeğin etkili emmesi ya da memenin boşaltılması şarttır. Eğer bebek emdikten sonra memelerde süt kalıyorsa, memeler de aşırı süt birikmiş ve bebek…
Devamını Oku » -
Emzirirken ilaç kullanımı
Emzirme anne ve bebek için oldukça önemli ve bebeğin gelişimi için son derece değerli bir eylemdir. Emziren anneler, sütün kalitesinin iyi olması için emzirme döneminde beslenmelerine dikkat etmelidirler. Bu dönemde…
Devamını Oku » -
Emzirme ve Faydaları Nelerdir? Anneye etkisi ?
Miadında doğan sağlıklı bir bebek emme için gerekli olan arama ve emme reflekslerinde dünyaya gelir. Bu refleksler doğumdan hemen sonra yapılması gereken ilk emzirme de bebeğe düşen görevin önemli parçalarıdır. Emzirmeye…
Devamını Oku » -
Anne Sütü ve Faydaları Nelerdir? Bebeğe Etkisi?
Bebeklik döneminde anne sütü, bebeğin/çocuğun büyüme-gelişmesi için gereken tüm enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli biçimde karşılar. Çocukların büyüme hızlarına bağlı olarak gereksinim duydukları enerji, protein, vitamin ve mineral…
Devamını Oku »