Cilt Bakımı

Susam Yağı ile Selülit Maskesi

Selülit kilo ile ortaya çıkan bir şey değildir. Zayıf bir kadında bile varlığını hissettirebilir. Fakat herkes için rahatsız edici bir görüntü, kurtulmak gereken bir sorundur. Bu konuda en büyük desteği susam yağı ile selülit maskesi yaparak görebilirsiniz. Artık sizin için selülit bir sorun olmaktan çıkacak!

Selülitlerden kurtulmak için bir maske tarifi hazırlayarak ilk adımı atabilirsiniz. Selülit maskesi ve nemlendirici cilt maskesi ile selülit bölgelerini baştan aşağı yenileyebilirsiniz.

Şimdi selülitlerden kurtulmak ve cildi nemlendirmek için hazırlayacağınız susam yağı ile selülit maskesi tariflerini ve nemlendirici maskeyi inceleyelim.

Susam Yağı İle Selülit Maskesi Tarifleri

1- Selülit Maskesi

Daha çok basen, bacak, göbek ve kollarda oluşan selülitlerden kurtulmanıza destek olacak.

Malzemeler:

♦ Susam yağı
♦ Limon yağı
♦ Portakal yağı
♦ Kayısı yağı
♦ Biberiye yağı
♦ Melisa yağı
♦ Buğday yağı
♦ Jojoba yağı

Yapılışı:

Her birinden 10ml, yani eşit miktarda koyduğunuz yağları iyice karıştırın. Sabah akşam selülitli bölgeye sürün.

2- Selülit Maskesi 2

Malzemeler:

♦ Susam yağı
♦ Limon suyu
♦ Biberiye yağı
♦ Okaliptüs yağı

Yapılışı:

Eşit miktardaki taze sıkılmış limon suyu ile susam yağını bir kaba koyun. Üzerine birer tatlı kaşığı okaliptüs yağı ve biberiye yağı ekleyin. Sürerken yukarı doğru masaj yapmanız önerilir.

3- Nemlendirici Maske

Kuruyup dökülen cildinize nem kazandıracak.

Malzemeler:

♦ Susam yağı
♦ Badem yağı
♦ Zeytinyağı
♦ Soya yağı
♦ Yasemin yağı

Yapılışı:

Birer yemek kaşığı badem yağı, zeytinyağı, susam yağı ve soya yağını bir kabın içine koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı yasemin yağı ekleyip karıştırmaya başlayın.

Hazırladığını bu maskeyi tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz.

Üç maske tarifi de düzenli uygulamalarda sonuç verir. Uygulamadan önce alerjik bir sorununu olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu