Saç Bakımı

Shea Yağı Saça Faydaları

Shea yağı, fındığa benzeyen meyvesinden elde edilir. Karite yağı olarak da bilinir. Katı bir yağdır ve Afrika’da yetişen bir ağaçtır. Meyve vermesi yirmi beş yıl sürer.

Ülkemizde bu yağ oldukça pahalıdır. Ucuzuna rastladığınızda kesinlikle tercih etmeyin. Doğal olan yağ mutlaka pahalıdır.

Bu yağ, A, D ve E vitaminleri içerir. Bu sebeple onarıcı ve besleyici özelliğe sahiptir. Yıpranmış saçları onarır ve güçlendirir.

Shea yağının saça faydaları arasında en önemli özelliklerinden biri saç rengini korumasıdır. Aynı zamanda saçları yumuşatır ve nemlilik kazandırır. Bu tür doğal yağları düzenli olarak kullanmak gerekir. Haftada bir kez uygulandığında saçların nem dengesini koruyabilir.

Shea yağı, çok önem verdiğimiz saç bakımı için oldukça önemli bir yağdır. En büyük şikayetlerimizden biri olan koparak dökülmeleri önler ve saçların daha güçlü uzamasını sağlar.

Shea yağı, özellikle fındık veya fıstığa alerjisi olanlar için tehlikeli olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce alerjiniz olup olmadığına mutlaka emin olmalısınız.

Shea yağını kozmetik firmalarından almanız tavsiye edilmez. Çünkü orijinali kötü bir kokuya sahiptir. Kozmetik firmaları o kokuyu bastırma amaçlı, shea yağının içine güzel kokan parfüm eklerler. Bu hem yağı doğal olmaktan çıkarır, hem de parfüme alerjisi olanlar için risk oluşturur.

Shea yağının saça faydaları olduğu kadar cilde de faydası vardır. Cildi yumuşatır ve nemlilik kazandırır. Nem dengesini koruma özelliğine sahiptir.

Siz de shea yağı ile düzenli olarak saç bakımı ve cilt bakımı yaparsanız, değişime kısa sürede tanık olabilirsiniz.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu