Makyaj

Ruj Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Şüphesiz ki ruj tüm kadınların makyaj çantasında bulundurduğu ve en çok kullandığı makyaj malzemelerindendir. Peki ruj lekesi nasıl çıkarılır?

Pek çok kozmetik ürününde olduğu gibi rujun yapımında da kimyasal maddeler kullanılır. Sürülen rujun uzun süre dudakta kalabilmesi için içeriğinde yağ ve mum bulunur. Özellikle kalıcılığı fazla olan kaliteli makyaj malzemelerinde bu miktar daha fazladır.

İçeriğinde bulunan maddelerden dolayı ruj lekesi çok zor çıkan bir lekedir. Birkaç kolay yol sayesinde artık çok da zor değil.

Kumaştan Ruj lekesi nasıl çıkar?

Zor lekelerin çıkarılmasında birebir olan eter ruj lekesinde de oldukça etkilidir. Ruj lekesi olan bölgenin üzerine eter döküp bölgeyi iyice ıslatmak işi kolaylaştırır.

Sonra ruj lekesi olan kısım sıcak su ve sabun kullanarak yıkanmalıdır. Böylelikle lekeden kolayca kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde oksijenli su kullanarak da ruj lekesini çıkarabilirsiniz.

Eter yanıcı bir maddedir. Bu nedenle kullanımı sırasında ateşten uzak durmanızda fayda var. Yanma tehlikesi olan kumaşlarda oksijenli su tercih edilmelidir.

Halı ve Koltuktan Ruj Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Ruj sürerken elinizden düşürmeniz veya çocuğunuzun bilmeyerek alıp etrafa bulaştırması olağan bir durumdur.

Böyle durumlarda halılara veya koltuk kumaşına bulaştırılan ruj lekesi her kadının kabusudur. Fakat endişeye kapılmadan kolayca ruj lekesinden kurtulabilirsiniz.

Böyle kumaşlardan lekeyi çıkarmak için önce yumuşatmak gerekir. Bu işlem de en iyi tereyağla yapılır. Bir miktar tereyağı lekenin olduğu böyleye sürülüp bir süre bekletilir. Daha sonra oksijenli su ile yapılan işlem aynen uygulanır. Oksijenli suyla silinen bölge sabun ve su ile yıkanıp durulandıktan sonra eski haline dönecektir.

Halı ve koltuklara uygulanan bu işlem perde ve tüllerinizde de etkili olacaktır.

Kıyafetlerden Ruj Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Gün içinde giydiğiniz kıyafetlere, atkınıza veya paltonuza ruj lekesi bulaşabilir. Hem giydiklerinize zarar vermemek hem de ruj lekesinden kurtulmak istiyorsanız bunu kolayca yapabilirsiniz.

Pek çok yöntem deneyip sonuç alamadıysanız bir de bunu deneyin. Temiz bir beze ispirto döküp bezi iyice ıslatın. Daha sonra ıslak bezi ruj lekesi olan bölgeye iyice bastırın. Aynı işlemi bezi ters çevirerek tekrar uygulayın.

Kıyafetlerden ruj lekesi çıkarılırken bulaşık deterjanları da kullanılabilir. Bulaşık deterjanını lekenin üzerine bir miktar döküp yaklaşık 15 dakika kadar bekletmelisiniz. Bekleme işleminden sonra diş fırçası gibi ufak bir fırçayla fazla bastırmadan ovun ve bol suyla durulayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

Kıyafetlerden ruj lekesi başka nasıl çıkarılır? Tabi ki amonyak yardımı ile. Aynı zamanda kadınların bir çoğunun kullandığı saç spreyleri de bu lekelerden kurtulma konusunda etkilidir.

Saç spreyini tıpkı bulaşık deterjanı gibi lekenin üzerinde bir süre bekletiyorsunuz. Lekenin üzerine yaklaşık 10 dakika sonra temiz bir bez ile bastırarak bezin lekeyi tamamen emmesini sağlıyorsunuz.

Ruj Lekesi Çıkarırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ruj lekesi çıkarırken asla çitileme işlemi yapmayın. Bu lekenin daha fazla yayılmasına ve kalıcı olmasına sebep olabilir. Aynı zamanda çitilerken kumaşı da yıpratabilirsiniz.

Bu nedenle ispirto ile yapılan müdahale gibi bezi üzerine bastırarak uygulamak daha sağlıklı sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Kıyafetlerden ruj lekesi temizlerken kullanılan yöntemlerde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kumaşın türüdür. İpekli bir kumaştan ruj lekesini temizlemek istiyorsanız amonyak iyi bir fikir değildir.

Aynı zamanda ruj lekesini pamuklu kumaşlardan temizliyorsanız, halı ve koltukta uyguladığınız tereyağı işlemini uygulamalısınız.

Yünlü ve pamuklu kumaşlar için eterle temizleme yöntemi önerilmez.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu