Gündem

Mucize Doktor Hemşirelerden Tepki Gördü

2013 yılında Güney Kore’de yayınlanan Good Doctor dizisi, 2017 yılında Amerika, 2018 yılında ise Japonya tarafından uyarlandı. Savant sendromlu bir doktorun anlatıldığı dizi bu yıl da ‘Mucize Doktor’ adıyla ülkemizde uyarlanmaya başlandı.

Mucize Doktor, yayınlandığı günden beri sevilerek izlenen bir tıbbi dizi olmasına rağmen, son yayınlanan bölümünde kaosa sebep oldu. ‘Hemşirelere hakaret’ başlığı altında herkesin tepkisini çekti.

Dizide hemşirelerin ‘ıvır zıvır işler’ yapan bir meslek grubu olduğu söyleniyor. Bir tıbbi dizide daha yanlış kelime seçimi sağlık sektöründen tepki görüyor.

Asistan Doktor Nazlı’nın “Debelene debelene çıkarmışsın serumunu.” cümlesine karşılık hastanın verdiği yanıt tepki aldı.

Hastanın “Böyle ıvır zıvır şeyleri hemşireler yapmıyor mu?” şeklindeki cevabı, hemşirelerden tepki gördü.

Serumu kastederek kurulan cümlenin, kötü üsluptan dolayı yanlış anlaşılması herkesi üzdü. Mucize Doktor da, Tıbbi dizilerde sıkça karşılaştığımız kötü üslubun kurbanı oldu.

DT Haber

DT Haber | Hemşirelik ve sağlık ile ilgili haber, makale vb. içerik üreticisi. Paylaşmak istediğiniz bilgileri daginiktopuzcom@gmail.com adresine veya https://www.facebook.com/hemsirelerkulubu/ gönderebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu