Kimyasal saç Düzleştiricilerin Yararları ve Zararları
Saçlarının dalgasından hoşlanmayan ve her zaman düz saçlara sahip olmak isteyenler için kimyasal saç düzleştirme rüya gibi bir çözümdür. Kimyasal saç düzleştiriciler aşırı kıvırcık saçların hafif dalgalı veya isteğe göre düz olmasını sağlar. Bunu saçı rahatlatır şeklinde de açıklayabiliriz.
Dalgalı saç modelleri sık tercih edilip sevilse de çoğu kadın düz saç ister. Düz saçlar daha kolay şekil alır ve dalgalı/ kıvırcık saçlara göre daha az kabarır. Bu nedenle düz saç en çok tercih edilenidir.
Tam da bu noktada saça kimyasal saç düzleştiriciler uygulanabilir. Etkili ve kesin çözüm elde edilen bir yöntemdir. Sağladığı yararlar kadar zararları da vardır.
Kimyasal saç düzleştiricilerin yararları ve zararları konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Kullanılacak her türlü ürünün doğuracağı sonucu bilmek verilecek kararı büyük ölçüde etkiler.
Kıvırcık saçları kullanmak düz saçlara göre oldukça zordur. Ne kadar şekil verilirse verilsin daha kısa sürede dayanır. Özellikle nemli bir havada saçların kabarmasıyla karşılaşılır. Kimyasal içeren ürünler pek tercih edilmese saçların kabarması problemini ortadan kaldırmaktadır.
Kıvırcık saçların kabarma sebebi, havadaki nemi düz saçlara oranla daha fazla tutmasıdır. Kimyasal saç düzleştiriciler saçı yumuşatır ve saç tellerini olduğundan daha fazla ağırlaştırarak düzleşmesini sağlar. Bu nedenle de saçın nem tutma oranı azalır. Bu da kabarma problemini ortadan kaldırmış olur.
Tabi her kimyasal gibi yararı kadar zararı da vardır. Saç boyaları gibi kimyasal düzleştiriciler de saça zarar verir. Saçı zayıflatır ve güçsüzleştirir. Saçların zamanla donuk ve solgun görünmesine sebep olur. Saçlardaki kırılmayı arttırır. Diğer tüm kimyasallar gibi sadece saça değil saç derisine de zarar verebilir. Kuruma ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar göstermesine sebep olabilir. Sık rastlanmasa da saç dökülmelerine sebep olabilir. Bu nedenle fazla kullanılmaması önerilir.