Hayvan Bakımı

Japon Balıkları İçin Suyun Önemi

Japon balıkları için, diğer tüm balıklarda olduğu gibi suyun önemi hayati değer taşır. Fakat onlar için su sadece yaşam alanı değildir. Seviyesi ve oksijen miktarı başka olmak üzere, japon balıkları için suyun önemi ve dikkat edilmesi gereken akvaryum kuralları vardır.

Japon Balıkları İçin Suyun Önemi

♦ Akvaryumdaki suyun içindeki oksijen miktarının değişikliğine karşı dayanıklıdırlar. Bekleyen bir suyun içindeki oksijen azalacağından bazı hayvanlar için bu rahatsız edici bir durumdur. Fakat yine de daha sağlıklı bir yaşam için suyun değiştirilmesi gerekmektedir.

♦ Japon balıkları, akvaryumun oksijen değişikliğine dayanıklı olsa da bir desteğe ihtiyaç vardır. Hava pompası ve hava taşı kullanarak bu durumu kontrol altına alabilirsiniz. Oksijen değerinin olabildiğince yüksek olması gerekir.

♦ Suyun sıcaklığındaki değişimlere dayanıklıdır.

♦ Akvaryum boyuna göre uygun su miktarını mutlaka bilgi sahibi birinden öğrenmeniz tavsiye edilir.

♦ Her balık için on litrelik bir suya ihtiyaç olduğu söyleniyor. Yüz litrelik bir akvaryuma on tane Japon balığı koyarak bakabilir, besleyebilirsiniz.

♦ Akvaryumun yüksekliği kadar genişliği de önemlidir. Bu balıkların çok daha rahat hareket etmesini sağlar.

♦ Birkaç günde bir,  akvaryumun içindeki suyun beşte biri kadarını alıp yeni ve dinlenmiş su ekleyebilirsiniz.

Suyun dinlendirilmiş olmasının sebebi içindeki klorun gitmesi içindir.

♦ Farklı türdeki Japon balıkları bir arada yaşayacaksa ve akvaryumunuz genişse ısıtıcıyla suyun ısısını sabit tutmak gerekir. Su ısısı on sekiz ve yirmi dört arasında sabit kalmalıdır.

Yaz aylarında su beklenenden daha sıcak bir seviyeye ulaşacağından, akvaryum serin bir odada tutulmalıdır.

Eğer suyun ısısı on dereceden daha soğuk bir seviyeye düşerse balıklarınızın bağışıklık sistemi yavaş yavaş çöker. Zaman içinde hastalıklar başlayıp hepsine yayılır. Böylece tüm balıklarınız ölür.

♦ Japon balıkları sudan çıkabilir. Akvaryumdan atlayan Japon balığı ortam şartlarına göre beş saat yaşayabilir. Hatta yedi saat veya dokuz saat yaşayan Japon balıkları bile vardır.

Japon balığınız atladığı zaman öldüğünü düşünmeyin. Herhangi bir yaralanma veya kopma olup olmadığını kontrol edin. Vücudunda kopma veya yaralanma varsa yaşama ihtimali neredeyse yoktur diyebiliriz.

Eğer balığını tahta veya taş bir yere düştüyse yaşama ihtimali daha yüksektir. Çünkü kolayca kurumaz. Fakat halı, havlu veya bez gibi bir zemine düştüyse hızlı kuruyacağı için hemen ölecektir.

♦ Eğer filtre, ısıtıcı ve hava motoru ile akvaryumunuzu kurduysanız, bir hafta boyunca akvaryumcunuzun tavsiye ettiği şekilde çalıştırın. Balık olmadan bu düzen kurulduğunda, balıklarınız sağlıklı bir ortama girmiş olacaktır.

♦ Akvaryumun rutin olarak suyunu değiştirirken balıklarınızı doğal ortamından ayırmayın. Bu balıkların stresli olmasını engeller.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu