İlgi ve Eksikliği
Merhaba, tabular başlığında ki yarım kalan konumuzu farklı bi boyuta taşımak istiyorum.
İlk yazımız da insanın kendi etrafına oluşturduğu kalın duvarlarına ve tabularına değinmiştik ve bu kez de onların en büyük tetikçilerinden olan ilgi eksikliği ve egoistliği konuşalım biraz 🙂
İlgi eksikliği özellikle en büyük sorunumuz. Çünkü beklediğimiz, istediğimiz ilgiyi göremiyoruz ! Ama kimden ? İnsan doğası gereği ilgiye sevgiye şefkate muhtaçtır yani bu birazda ekmekle su gibi diyebiliriz. Sevdiği insanlardan kendisine yakın gördüğü hayatının bir parçası olarak gördüğü insanlardan özellikle ayrı bi ilgi bekliyor. Ama bu da yetersiz çünkü insan hep bir fazlasını ister. Bunu şöyle ele alalım, bir çocuk anne ve babasının ilgisiyle yetinir hatta başkaları ona ilgi gösterip sevdikçe sıkılır utanır korkar ve uzaklaşmak ister ama büyüdükçe daha fazla insan tanıdıkça popüler olma kavramını anladıkça daha fazlasını istemeye başlar. Oturduğu binada ki insanlar mahallesindekiler şehrindekiler ve hatta tüm ülke tüm dünya onu tanısın ister, yolda görenler ona selam versin onunla konuşsun ve hatta O ve hep konuşulsun ister. doyumsuzluk başlar ama sorun şu ki bu olmaz. Onu az insan tanır ve daha azı onu sever daha da azı onu düşünür ve çok daha azı onun için endişelenir. Bu insanı bunaltır yalnızlık hissi oluşturur. Bunun ileri seviyesi ise kişilik bozukluğuna gider. Mesela Histrionik Kişilik Bozukluğuna tanı koydurucu 8 özellik var ve bu özellikler bile konuyu daha iyi anlamamıza yardımcı olur. İşte o maddeler:
- İlgi odağı olmadığı durumlarda rahatsız olma.
- Başkalarıyla iletişimin çoğu zaman uygunsuz bir şekilde cinsel yönden baştan çıkarıcı davranışlarla belirli olması
- Hızlı değişen ve yüzeysel kalan duygular sergileme
- İlgiyi çekmek için fiziksel görünümü kullanma
- Aşırı düzeyde başkalarını etkilemeye yönelik ve ayrıntıdan yoksun bir konuşma biçimi olması
- Gösteriş yapma, yapmacık davranma ve duygularını aşırı bir abartı ile gösterme
- Telkine yatkın olma, kolay etkilenme
- İlişkilerin olduğundan daha yakın olması gerektiğine inanma.
İlgi beklentisi zamanla ilgi eksikliğine dönüşüyor ve kendimizi kontrol etmezsek bazen daha ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Bir daha ki yazımızda bunu daha farklı bi olaya bağlayacağım. Sizde lütfen bilgi, fikir, görüş ve istediğiniz her şeyi yazabilirsiniz ve hatta bu beni mutlu eder 🙂 Bir sonra ki yazıda görüşmek dileğiyle Allah a emanet olun..