Gebelik

Gebelikte Bebeğin Anne Karnında Uyuması

Gebelikte bebeğin anne karnında uyuması belli bir süreden sonra görülmektedir. Nasıl ki yeni doğan bir bebek bir yaşına kadar günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçiriyorsa gebeliğin 7. ayından sonra da bir bebek 24 saat olan günün %80-90’ını uyuyarak geçirmektedir.

Yapılan bazı araştırmalara göre gebelikte bebeğin uyuduğu hatta rüya bile gördüğüne dair bilgiler mevcuttur. Bebeklerin anne karnında uyurken bebeklerde ve yetişkinlerde uyurken meydana gelen göz kasılmalarının günümüz teknolojisine uygun ultrason cihazlarında görülebilmesi mümkündür. REM uykusu dene bu dönemde fetüsteki hız göz hareketi ile oluşmaktadır ve rüya görmeleri mümkündür. NON-REM uykusu denen diğer bir durum ise daha sakin bir evredir. Bu dönemde bebek rüya görmez ve fetüs bu dönemde beyin gelişimini ve bilgi işlenmesini sağlamaktadır.

Gebelikte bebeğin uyuması normal insanlardaki gibi gece gündüz kavramı ile uyumamaktadır. Fetüs anne karnında gündüz ve gece belli aralıklarla uyumaktadır. Bazı gebeler gece çok hareket eden bebeğin doğduktan sonra gece hiç uyumayacaklarını düşünmektedirler. Ancak bu doğru bir kanı değildir. Gebelikte bebeğin belli periyodlarla uyuması ve gece gündüz kavramıyla uyumaması doğumdan sonra burumu değiştirecektir ve belli bir zaman sonra uyku düzeni gündüz ve gece kavramıyla belli bir düzene girecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu