Gebelik

Gebelik Döneminde Yenilmesi Sakıncalı Gıdalar

Gebelik döneminde önerilen yararlı besinlerin yanında sakınca oluşturabilecek zararlı gıdalar vardır. Gebelik döneminde yenilmesi sakıncalı gıdalar dan bir uzman bilgisine de başvurularak uzak durulmalıdır. İçeriği bakımından annenin ya da bebeğin sağlığına zarar verebileceği gibi doğumdan sonra da ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmak olası bir durumdur. Sakıncalı olan besinlerden biri çiğ ve az pişmiş ettir. Çiğ ette bulunan parazitler düşüğe sebep olabiliyor. Bunların yanında çiğ deniz ürünleri zehirlenmelere yol açabileceği için asla tercih edilmemelidir.

Yumurta da az pişmişi ya da çiğ olarak tüketildiğinde besin zehirlenmesine neden olabilecek bir besindir. Bunların yanında peynir ve süttün pastörize edilmemiş olanlarını tüketmek vücudun bakteri tüketmesine neden olur. Bu bakteriler de düşüğe, erken doğum gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur.

İşlenmiş olarak tüketilen et ve tavuk ürünleri sucuk, salam, sosis yine vücutta bakteri oluşturan besinlerdir ve bu bakteriler plasentadan bebeğe bulaşacağı için enfeksiyona, kan zehirlenmesi gibi bebeğin hayatını risk altına sokan durumları ortaya çıkarabilir.

Tüm bunların yanında gebelik döneminde sürekli tüketilen alkollü içeceklerin bebekte zekâ gelişimini etkileyeceğinden uzak durulaması gerekenler arasındadır. Çay, kahve ve gazlı içecekler de uzak durulması gereken içecekler arasındadır. Bu içeceklerin fazla tüketilmesi vücutta demir emilimini azaltacağından günlük belli ölçülerle 2-3 fincanı aşmadan çay kahve tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Mümkün olduğunca zararlı bu besinlerden uzak kalmak hem anne hem de bebek için gebelik döneminde ve gebelikten sonrada sağlıklı bir süreç demektir.

Selin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu