Gebelik

Gebelik Döneminde Epilasyon ve Ağda Yapılır mı?

Gebelik döneminde değişen hormonların etkisiyle, özelikle göğüs ve meme çevresinde kıllanma artışı görülmektedir. Ancak bu durum geçicidir. Doğum sonrasında kadın vücudunda kıllanma eskisine nazaran azalır. Gebelik döneminde epilasyon ve ağda yapılır mı? Sorusu gebe olduğunu öğrenen birçok kadın için merak unsurudur. Peki, gebelik döneminde ağda ile kıllardan kurtulmak için yapılacak uygulamaların gebeliğe karşı olumsuz bir etkisi var mı?

Gebelik Döneminde Ağda

Kılların alımında çok eski bir yöntem olan ağda kılları kökünden alarak tamamen çıkarılmasına yardımcı olan bir uygulamadır. Bu uygulama için yapılacak iki özelliği vardır: Bunun birincisi alanında uzman, hijyeni ön planda tutan kişiler tarafından uygulanması oldukça önemlidir. İkincisi gebelik döneminde ağda uygulaması yapılırken hissedilen ağrı çok fazla ise bu uygulama hemen bırakılmalıdır. Çünkü gebe annenin hissettiği ağrı bebeğin erken doğmasına neden olabilir. Hormonsal değişimler nedeniyle kadının ağrı eşiği değişmiştir ve cilt daha hassastır. Daha önce hissedilmeyen ağrı hissederseniz, ağda uygulamasını hemen kesmeniz gerekir aksi takdirde erken doğum eylemini başlatabilirsiniz.

Gebelik Döneminde Lazer Epilasyon ve İğneli Epilasyon

Işık enerjisi ile gebelikte kullanılan lazer epilasyon ve iğneli epilasyon radyasyona benzemez. Yani kullanılan bu enerji dokulara yayılma göstermez. Gebelikte epilasyonun bebeğe karşı zararlı olduğuna dair ortaya çıkarılmış bir tespit yoktur. Ancak tüm hekimlerin önemle vurguladıkları gebeliğin ilk üç ayında bu tarz bir yöntemlerin uygulanmamasıdır.

Gebelikte epilasyon uygulaması ise kıl köklerine iğne ile akım verilerek yapılmaktadır. Yapılan birçok araştırma iğneli epilasyonun herhangi bir zararlı bir etkisi olmadığını gösterse de. Gebelikte kullanımıyla ilgili ciddi çalışma sonuçları yoktur.

Gebelik döneminde epilasyon ve ağda   uygulamaları yapılırken özellikle dikkat edilmesi gereken nokta alanında uzman kişilerce oldukça iyi sterilize edilmiş bir ortamda ve malzemeyle yapılmasıdır. Enfeksiyon gelişme riski olduğu unutulmamalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu