Dikenli incir Nedir, Faydaları Nelerdir ?
Adı her yöreye göre değişen dikenli incir, Akdeniz ve Ege kıyılarında görülen kaktüs türü bir meyvedir. Hint inciri, Frenk inciri, Mısır inciri, Babutsa, Kilis inciri, Pabuç inciri, Kaynanadili, Kürek Yemişi gibi yöresine göre adlandırılmaktadır. Doğada kendiliğinden yetişip, hiçbir katkı maddesi, hormon eklenmemektedir. Yaz aylarında tezgâhlarda görebileceğimiz bu meyvenin faydaları ne peki ve ne kadar tüketmeliyiz?
İşte Faydaları…
Ticari açıdan kişiye yararı olduğu gibi dikenli incirin, vücudumuza faydaları oldukça fazladır. En önemli faydası olan sindirim sistemini düzenlemesine yardımcı olmasıyla bağırsak problemi yaşayan birçok kişiye yardımcı olmaktadır. Kabızlık ve şişkinlik problemlerini minimuma indirmektedir. Bu meyve için bağırsak dostu diyebiliriz.
C vitamini deposu olan dikenli incir vücudumuz için gerekli olan birçok vitamini içermektedir. Vitaminler yönünden oldukça zengin olup, vücuda sağlık ve zindelik katmaktadır. Rehavetin fazla olduğu yaz aylarında tükettiğiniz bir tane meyvenin bedeninize destek olduğu görülmektedir.
İçerdiği posa sayesinde tok tutmayı sağlayarak kilo vermek isteyen bireyler için yardımcı olacaktır. Günlük yediğiniz 3-4 tane dikenli incir 1 porsiyonu karşılamakta, fazlası ise bağırsak tıkanıklıklarına da sebep olabileceği söylenmektedir.
Kolestrolü düşürdüğü söylenmekte olup, ayrıca bu meyvenin yapraklarının da cilde iyi geldiği canlandırdığı görülmektedir. Bayanların ciltleri için kullanabileceği doğal yöntemlerden biri olup, Ciltte oluşan kırışıklık ve lekelere karşı birebirdir.
Dikenli İncir Nasıl Tüketmeliyiz?
Dikenli İncir kaktüs türlerinden olup, meyvesinin kabuk kısmında sert ve küçük boyutlarda dikenleri bulunmaktadır. Kabuk kısmı soyulduktan sonra içerisinde bulunan yumuşak ve taneli kısmı yenilmektedir. Bu meyveyi soymadan önce elinize giyeceğiniz eldiven sizi dikenlerden korumaya yardımcı olacaktır. Dikenli incirin diğer meyvelerde olduğu gibi direk yiyerek veya suyu sıkılarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Diyetisyen Hande Şükran TOPARLI