Cilt Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?
Ciltte yaşanan problemlerin birçok nedeni olabilir. Cilt yağlanmasının nedenleri dış etkenlere bağlı olarak oluşabileceği gibi cildin doğal yapısında da fazla yağlanma görülebilir. Cilt bakımıyla ya da farklı nedenlerle oluşan cilt yağlanmasının nedenleri:
- Kullanılan bazı ilaçlar doğum kontrol hapları ve akne için kullanılan ilaçlar cildin yağlanmasına neden olabilir.
- Bazı rahatsızlıklar özellikle Parkinson rahatsızlığı cildin fazla yağlanmasına neden olabilir.
- Cilt yağlanmasının çok önemli sebeplerinden biri ise ergenlik dönemidir. Ergenlik döneminde cildin yağ salgısı en yüksek seviyeye çıkmakta ve bu dönemde yağ salgılaması erkeklerde daha çok görülmektedir.
- Hormonlar sebebiyle yağ bezeleri düzensiz salgılanabilmekte ve ağlanma maksimum seviyeye çıkmaktadır. Bu durum ise hormonların normal seviyeye getirilmesi ile düzelebilir.
- Cildin bilinenin aksine fazla yıkanması ciltte yağlanmaya neden olur. Cildi fazla yıkmanın yağlanmaya sebep olduğu çok az kişi tarafından bilinmekte ve yanlış uygulama olan cildin gereğinden fazla yıkanması yağlanmaya neden olmaktadır.
- Günlük tüketilen bazı besinler cilt yağlanmasına neden olmaktadır. Yağlı besin tüketimi ciltte bulunan sebum miktarını değiştirmektedir.
- Cilde uygun olmayan bilinçsiz kullanılan fondötenler ile kapatıcılar cildin yağlanmasına sebep olabilir.
- Sık yapılan diyet programları, zayıflamaya yönelik beslenme gerekli vitamin ve minerallerin alınımını azatlığından cildin yağlanmasına neden olabilmektedir.
Cilt yağlanması için maske: Bir şeker kaşığı kili, bir çay kaşığı taze sıkılmış limon suyunu, bir yumurta akını ve bir çay kaşığı kadar balı bir kasede güzelce karıştırın ve krem kıvamına gelene kadar su ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı göz ve dudak çevresi hariç tüm cildinize sürün ve kurumasını bekleyin ve bol su ile yıkayın. Ardından mutlaka nemlendirici ile cildinizi nemlendirin. Cildin normal yeğ dengesine kavuşana kadar haftada bir defa, ondan sonra ise 2-3 haftada bir kere uygulayabilirsiniz.