Ceren’in İlk Müdahalesini Hemşire Annesi Yaptı
Ordu’da yaşayan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, yaşadığı apartmanın girişinde bıçaklandı. Yaşanan olaya tanık olan emekli öğretmen Kıymet Akınoğlu, Ceren’e ilk müdahaleyi hemşire annesi Gülfer Özdemir’in yaptığını söyledi.
EVİNİN ÖNÜNDE BIÇAKLANDI.
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, ders verdiği bale kursundan çıktı. Evin önüne geldiğinde ablası Gizem Özdemir’den giriş kapısının anahtarını balkondan atmasını istedi.
Anahtarı alan Ceren Özdemir, binaya girdikten hemen sonra arkasından gelen biri tarafından bıçaklandı.
Kalbine ve karnına isabet eden bıçak darbeleri sonucu yere yığıldı. Çığlıkları duyan abla Gizem Özdemir, kardeşini kanlar içinde buldu.
Ağır yaralı olan Ceren Özdemir, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hemen ameliyata alınan Özdemir, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
SUÇLU YAKALANDI
Cinayetin hemen ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü, özel bir ekip kurarak çalışmalara başladı. Ceren Özdemir’in bale dersi verdiği kurstan eve kadar olan güzergahtaki tüm güvenlik kameraları incelemeye alındı.
Görüntüler incelendikten sonra, Ceren Özdemir’in gri kapüşonlu mont giyen biri tarafından takip edildiği öğrenildi. Tüm araştırmaların sonucunda katilin 1 Aralık tarihinde, cezaevinden kaçan, 12 suçtan sabıkalı, uyuşturucu bağımlısı Özgür Arduç olduğu anlaşıldı.
POLİSLERİ BIÇAKLADI
Otogar yakınlarında yakalanan Özgür Arduç, kendisini yakalamak isteyen iki polisi bıçakla hafif yaraladı.
Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünde suçunu itiraf eden Arduç’un beş yıl önce de hapisten kaçarak bir çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı. Cinayetinden bir yıl sonra yakalanan Arduç, 1 Aralık’ta tekrar kaçmayı başararak Ceren Özdemir’i öldürdü.
İLK MÜDAHALEYİ HEMŞİRE ANNESİ YAPTI
Katilin sorgusunun devam ettiği sırada toprağa verilen Ceren Özdemir’in ilk müdahalesini hemşire annesi gerçekleştirdi.
6 Aralık’ta doğum gününü kutlamaya hazırlanırken toprağa verdikleri kızlarının ardından, aile gözyaşlarına boğuldu.
Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz.
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr