Beslenme Diyet

Çakra Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır ?

Kendi vücudunuzu tanıyarak vücudunuzdaki noktalarını tespit edip hareket etmesini sağlamak için besinlerin çeşitli renklerden oluşması gerektiğini söyleyen uzmanlar var. İşte bu durumu sağlayan çakra diyetidir. Peki, çakra diyeti nedir?

Bundan çok önceye binlerce yıl öncesine dayanan beslenme şeklinde daha uzun yaşmak için tükettikleri besinleri temel olarak alıyorlar. Bu diyette besinlere başka şekilde bakmak gerekmektedir.

Çakra diyetinde kişinin kendine uygun beslenmeyi öğrenmesi gerekmektedir. Bu diyette yiyeceklerin sadece ne içerdiği değil bunun yanında yiyeceklerin doğasında bulunan titreşimini de içine alan bir diyettir. Enerjinin hareketini devamlı yapabilmesi için çakra diyetinin bir ömür boyu yapılması gerekmektedir. Bu diyette tüketeceğiniz besinlerin rengi çok önemlidir. Bunun sebebi besinlerin sahip oldukları rengin oluşmasını sağlayan biyokimya vücudun bazı noktalarıyla etkileşim halindedir.

Omuriliğin alt tarafındaki ucunda bulunan kök çakra tüm çakraların en temelidir. Bağırsak ve rektumla ilgili olan kök çakra kabızlık, ishal gibi rengi kırmızı olan yiyeceklerin tüketilmesi gerektiği belirtilmektedir. Sebzelerden havuç, soğan, turp, patates; sebzelerden nar; proteinlerden et, fasulye, soyalı ürünler, yumurta, fıstık ezmesi, soya peyniri; baharatlardan ise karabiber siyah turp, paprika kırmızı biber tüketilmesinin çakra diyeti için önemli olduğu belirtilmektedir.

Karnın alt bölümünde bulunan sakral çakra ise cinsel yaratıcılığı güçlendirmektedir. Çocuk sahibi olmayanlar ile cinsel anlamada yaratıcı olamayanlar rengi turuncu olan besinleri tüketmelidirler. Bunlar sebzelerden portakal, Hindistan cevizi, çarkıfelek meyvesi, çilek, kavun, mango; meyvelerden portakal, mandalina; bal, ceviz; baharatlardan da vanilya paprika susam tohumu, kimyon, tatlı paprika tüketilmesi önerilmektedir. Bunlar gibi vücudun birçok yerinde bulunan çakraları öğrenerek beslenmek daha uzun yaşamanızı sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu