Antik Mısır’da Gebelik ve Cinsiyet
İnsanlık, her dönemde, gebeliğin doğrulanması ve bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi için bazı yöntemler bulunuyordu. Antik Mısır’da da gebelik ve cinsiyet belirlemek için ilginç yöntemler kullanılıyordu.
Sir Flinder Petrie adlı bir bilim insanının, 1862 yılında bulduğu papirüste ilginç bilgiler yer alıyordu. Smith papirüsü, Kahoun papirüsü ve Ebers papirüsündeki bilgilere göre, tıp alanıyla ilgili ilginç uygulamalar olduğu ortaya çıktı.
Gün yüzüne çıkan bilgilere göre, hamileliğin onaylanması ve bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesi için bazı yöntemler uygulanıyordu.
Antik Mısır’da Gebelik Testi
Antik Mısır’da gebeliği doğrulamak için buğday ve arpa kullanılırdı. Hamile olduğundan şüphelenilen bir kadına, buğday ve arpa olan iki torbaya idrarı yaptırılırdı. Aynı şekilde hamile olma ihtimali dahi bulunmayan birine de farklı buğday ve arpa torbalarına idrarı yaptırılırdı.
Bu işleme her sabah devam edilirdi. Eğer hamile olduğundan şüphelenilen kadının idrarını yaptığı torbalar, diğerinden daha önce çimlenirse, yapılan test pozitif olur, hamileliği onaylanırdı.
Kamile Kadının Bebeğinin Cinsiyetini Belirleme
Bebeğin cinsiyeti için, yapılan hamilelik testi kullanılırdı. Çimlenen buğday ve arpa torbaları izlenerek cinsiyet öğrenilirdi.
Eğer buğday taneleri, arpa tanelerinden daha önce filizlenir ve büyümeye başlarsa, bebeğin erkek olacağı söylenirdi. Arpa taneleri filizlenirse ise bebeğin kız doğacağı söylenirdi.
1933 yılında, Prof. Julias Manger, laboratuvarda iki kutunun içine kurutma kağıtları yerleştirmiş. Kağıtların üzerine buğday ve arpa taneleri koyup idrarla sulamış. Mısırlıların gebeliği doğrulamak ve cinsiyet belirlemek için kullandıkları yöntemin doğru olduğunu, uygulayarak onaylamış ve ispat etmiştir.
Tarihte En İlginç 12 Doğum Kontrol Yöntemi