Doğum
-
Plasentanın Doğumdan Sonra Ayrılması
Bebek doğup kordon kesildikten sonra 5 dakika içerisinde ayrılır ve doktor (veya ebe) tarafından alınır. Bebek doğduktan sonra devam eden rahim kasılmaları, rahmin büzülmesi ve geri çekilmesi, plasentanın yatağını daraltır. Plasenta,…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrası Sütün Kesilmesi Ve Çözümü ?
Doğum sonrası bebeğin anne sütü alması bebekle anne arasındaki güçlü bağın kurulmasına neden olur. Prematüre doğan bebeklerde anne ile bebek arasında bağ koptuğu için bebek biberonla beslenir. Bu gibi durumlarda…
Devamını Oku » -
Doğum Sonrasında Meme Bakımı
Doğum sonrasında meme bakımı na önem verilmesi emzirmenin kesintiye uğramaması ve memede bir komplikasyon oluşmasını önlemek için büyük önem taşır. Özellikle doğum sonrası meme bakımı ilk bir haftada lohusa için çok…
Devamını Oku » -
Normal Doğum
Normal Doğum; 38-42 gebelik haftaları arasında, kendiliğinden başlayan ve ritmik uterus (rahim) kasılmalarıyla, büyüme ve gelişmesini tamamlayan, baş gelişli fetüsün anneye ve kendisine zarar vermeden vajinal yolla rahim dışına çıkması…
Devamını Oku » -
Epidural Doğum (Prenses Doğum)
Epidural doğum (prenses doğum) epidural anestezi kullanılarak ağrı hissinin ortadan kaldırılmasıyla gerçekleştirilen normal ya da sezaryen doğum şeklidir. Epidural anestezi rahim kasılmalarının düzenli ve açılmanın 4 cm olduğu zaman uygulanır.…
Devamını Oku » -
Sezaryen Doğum Nedir? Avantaj ve Dezavantajları
Normal vajinal doğumun çeşitli sebeplerle gerçekleşemediği durumlarda karın bölgesinin kesilerek anne karnındaki bebeğin cerrahi operasyonla çıkarılması işlemidir. Gebeliğin son 10 gününde doğumun başlama olasılığı artmaktadır. Bu nedenle Sezaryen doğum planlanarak…
Devamını Oku » -
Suda Doğum Nedir? Avantaj ve Dezavantajları
İdeal olarak 37°C sıcaklıkta (vücut sıcaklığı) su içeren küvetin içerisinde doğumun gerçekleştirildiği alternatif bir doğum şeklidir. Suda doğum da asıl amaç annenin daha rahat ve ağrısız bir doğum süreci yaşamasıdır. Ancak…
Devamını Oku » -
Doğumun Başlangıç Belirtileri
Merakla ve 40 hafta boyunca beklenen doğum eyleminin başladığını gösteren belirtileri bilmek anne adayları için önemlidir. En önemli doğumun başlangıç belirtileri aşağıdaki gibidir. Anne adayı bu belirtileri görürse doktora başvurmalıdır.…
Devamını Oku » -
Anne sütü nasıl saklanır?
Emzirme döneminde, bazı durumlarda anne sütünün sağılması ve saklanması gerekebilir. Anne çalışmaya başlayacaksa, bebek yoğun bakımda ve ememiyorsa anne sütünün sağılarak saklanması gerekir. Çalışan anneler çalışmaya başlamadan en az 4…
Devamını Oku » -
çalışan Annelerde Emzirme
Çalışıyorsanız ve anne olmayı düşünüyorsanız doğumdan sonra bebeğinizin bakımıyla kimin ilgileneceği ve ne kadar süre izin alabileceğinizi bilmek ve planlama yapmak zorundasınız. çalışan Annelerde Emzirme Eğer çalışıyorsanız “bebeğimi nasıl emzireceğim” sorusuna…
Devamını Oku » -
İlk Süt, Kolostrum, Ağız Sütü
Anne sütünün içeriği, annenin beslenme durumuna, emzirmenin aşamasına, emzirme döneminin başında ya da sonunda olmasına, bebeğin doğum haftasına göre değişiklik gösterir. Örneğin erken doğan bir bebeğin anne sütü ile zamanında…
Devamını Oku » -
Doğum çantası Hazırlığı ? Neler Bulunmalı
Anne adaylarının doğum yaklaştıkça telaşlandıran konulardan biride doğum çantasında neler olacağıdır. Doğum çantanızı hazırlamadan önce, doğum yapacağınız hastane ile görüşerek sağlayacağı imkânlardan haberdar olmanızı öneririz. Her hastanenin sağladığı imkân diğerine…
Devamını Oku » -
Emzirmenin faydaları nelerdir?
Emzirme bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun, eşi benzeri bulunmayan bir beslenme şeklidir. Emzirmenin annenin ve bebeğin sağlığında oldukça olumlu etkileri vardır. Anne sütü temiz, hazırlamayı gerektirmeyen, ısıtma…
Devamını Oku » -
Biyofizik Profil
Günümüzde, anne karnındaki bebeğin iyi olup olmadığını değerlendirmek amacıyla yapılan tetkiklerden biri de biyofizik profil dir. Gelişmiş USG teknolojisi, anne karnındaki bebeğin ayrıntılı bir şekilde değerlendirmeye olanak sağlar. Yapılan çalışmalar…
Devamını Oku » -
Hipnozla Doğum Nedir, Nasıl Yapılır
Doğumda ağrısı kadınları her zaman korkutan ve normal vajinal doğum yapmak istememelerine neden olan bir durumdur. Geçmiş yaşamlarında duyduklarından, eski doğum deneyimlerinden etkilenen kadınlar doğumda ağrı ile baş etmede zorlanabilirler.…
Devamını Oku » -
Memelerde Süt Oluşumu Nasıl Gerçekleşir
Kadınların ergenlik dönemine girmesiyle birlikte büyümeye başlayan memeler üreme organı değildir. Fakat kadınlardaki kadınlık hormonlarının özellikle östrojenin etkisiyle memelerin yapısını da değişir ve memeler büyür. Memelerin yapısında; yağ dokusu, kas…
Devamını Oku »