Bebek Bakımı
Bebek bakımı hakkında tüm detaylar
-
Bebeklerde viral enfeksiyon nedir?
Bebeklerde viral enfeksiyon nedir?, Bebeklerde virüslerin neden olduğu hastalıklar?, Bebeklerde viral enfeksiyon kaç gün sürer?, enfeksiyona ne iyi gelir?
Devamını Oku » -
Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır?
Bebek ne sıklıkla yıkanmalıdır?, Bebek banyosu için en uygun zaman ne zamandır?, Bebek banyosunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?, Bebek banyosu için hangi malzemeler gerekir?
Devamını Oku » -
Bebeklerde Rota Virüsü Aşısı
Rota virüsü nedir, nasıl bulaşır?, nasıl belirti verir?, aşısı nasıldır ve ne zaman yapılır?, aşısının yan etkisi var mıdır?, fiyatı ne kadardır?
Devamını Oku » -
Bebeklerde Bağışıklama ve Önemi
Mikroorganizmaların etkilerine karşı vücudun direncini artırma bağışıklama olarak tanımlanabilir. Bağışıklık doğal olarak gelişebilir fakat doğal olarak gelişmediği durumlarda aşı ile yapay olarak sağlanabilir. Bağışıklama, vücutları dış etkilere karşı oldukça dirençsiz…
Devamını Oku » -
Bebeklerin Aylara Göre Normal Boy Ve Kiloları
bebeklerin aylara göre normal boy ve kiloları AĞIRLIK: Yenidoğan bebek normal şartlarda 3-4 gün içinde doğum kilosunun %6-10’unu verir. Doğumun 10. Gününde tekrar eski ağırlıklarına ulaşırlar. Gelişme ve büyüme 28…
Devamını Oku » -
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedir, belirtileri? nasıl önlenir?
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedir? İdrar yolu enfeksiyonunu tanımlamadan önce idrar yolu yani üriner sistemi bilmek gerekir. Üriner sistem vücudumuzdan zararlı maddeleri uzaklaştıran ve vücudun su dengesinin oluşmasında ana görevi…
Devamını Oku » -
Bebekte Pamukçuk
Yeni doğan bebeklerde çok sık görülen pamukçuk daha çok ağız çevresinde ve içerisinde ortaya çıkar. Bebeğin bağışıklık sistemi güçlü ise sadece ağız içinde görülür. Güçlü değilse başka bölgelere yayılarak kana…
Devamını Oku » -
Emzik Kullanımı
Emzik Kullanımı doğru mu? Öncelikle belirtmek gerekirse emzik kullanımı emmeyi azaltabileceği ve diş sorunları gibi çeşitli sorunlara neden olabileceği için önerilmemektedir. Bebek bakımında anneler bazen bebeği uyutmak için emzik kullanabilirler.…
Devamını Oku » -
Bebeklerde K Vitamini Gerekli mi?
Bebeklerde K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir. Bebek doğduktan hemen sonra doğumhanede ebe-hemşireler tarafından bebeğe enjeksiyon olarak yapılan K vitamini, yenidoğan bebek bakımında önemlidir. Aynı zamanda ağızdan damla şeklinde de…
Devamını Oku » -
10 11 ve 12 Aylık Bebek Gelişimi
10 11 ve 12 aylık bebek gelişimi Elinden tutulduğunda ayakta durabilir ve yürüyebilir. Objeleri eliyle kavrar. Eşyaları kaldırabilir. İşaret ve başparmağı ile nesneleri tutabilir. Bardaktan su içerler. Nesneleri bir yerlere…
Devamını Oku » -
7 8 ve 9 Aylık Bebeğin Gelişimi
7 8 ve 9 Aylık Bebeğin Gelişimi 7 Aylık bebek gelişimi Destek olmadan oturma eylemini gerçekleştirebilir. Yerde sürünerek ilerleyebilir. Destekle adım atma görülür. Kendi kendine bir şeyler yiyebilir. Fazla yemeyi…
Devamını Oku » -
4 5 ve 6 Aylık Bebek Gelişimi
4 5 ve 6 Aylık Bebek Gelişimi 4 aylık bebek gelişimi Bu ayda destekle oturan bebek, oturunca başını dik tutabilir ve önden arkaya sallanabilir, dirseklerinden destek alabilir. Kıyafetleri kavrar, cisimlere…
Devamını Oku » -
Bebeklerde Balgam Çıkarma
Balgam, vücutta birikmiş olan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlayan bir çeşit salgıdır. Bebeklerde Balgam Çıkarma Balgam rengi neyi gösterir? Genellikle enfeksiyon nedeniyle boğazın ya da solunum yollarının tahriş olmasından kaynaklanır. Kış…
Devamını Oku » -
Bebek Giysileri Nasıl Yıkanmalıdır?
Bebekler için giysi seçimi kadar giysilerinin nasıl yıkanması gerektiği de önemlidir. Yıkama için ilk olarak giysilerin üzerindeki yıkama talimatı yol gösterici olacaktır. Giysilerin yıkama talimatına uygun yıkanması önemlidir. Bebek Giysileri Nasıl…
Devamını Oku » -
10 Soruda Yenidoğan Bebek Bakımı
1.Yenidoğan bebek nasıl giyindirilmeli, bulunduğu ortamın sıcaklığı nasıl olmalıdır? Öncelikle kıyafetleri teri emen pamuklu kumaşlardan olmalıdır. Kıyafetlerinin üzerinde metal gibi sert parçalar bulunmamalıdır. Bebekler yetişkinlere nazaran daha çok üşüdüklerinden bir…
Devamını Oku » -
Bakıcı Seçimi Nasıl olmalıdır?
Anne babalar yoğun iş hayatı gibi durumlardan dolayı çocuk – bebek bakımında yardım edecek birine ya da çocuklarına bakacak birine ihtiyaç duyarlar. Çocukları için çok özenen ebeveynler bakıcı seçimi ni de…
Devamını Oku » -
Bebeklerde Kabızlık ve Tedavisi
Bebeklerde kabızlığı dışkılamanın normalden büyük, ağrılı ve zor olması, dışkılama sayısının normaline göre seyrek olması şeklinde tanımlayabiliriz. Bu durum bebekler ilk ek gıdaya geçtiklerinde kaçınılmazdır denilebilir. Kabızlığın olup olmadığını söyleyebilmek…
Devamını Oku » -
Biberonla Besleme
Bu konuyu açıklamadan önce bilinmelidir ki biberonla besleme zorunda olunmadıkça tercih edilmemelidir. Herhangi bir mecburiyet olmadıkça bebeğin beslenmesi ilk 6 ay sadece anne sütüyle olmalıdır. Anne sütü beslenme için özellikle…
Devamını Oku » -
Anne sütünü artıran yiyecek ve içecekler nelerdir ?
Doğum sonrası annelerin en büyük endişesi sütlerinin yeterli olmadığıdır. Bu amaçla anneler süt miktarını artırıcı bazı besinlere ihtiyaç duyarlar. Aşağıda anne sütünü artıran yiyecek ve içeceklerden bahsedilmektedir. Anne sütünü artıran…
Devamını Oku » -
Bebeğin Boğazına Süt Kaçarsa Ne Yapmalı?
Bebek yeni doğduğunda yabancı maddeleri akciğerlerine kaçırabilir. Yabancı cisimlerin bebeklerin akciğerlerine kaçması çok kolaydır. Çünkü akciğerlere yabancı bir maddenin geçişini engelleyen yapılar henüz gelişmemiştir. Bebeğin boğazına süt kaçarsa ; Bebeklerde hangi…
Devamını Oku » -
Bebeklerde Geniz Akıntısı
Grip, nezle ve sinüzit gibi yaygın bir durum olan geniz akıntısı, bebeklerde sıkça görülür. Burnun içinde kafatası yüz kemiklerinin olduğu yere doğru boşluklar vardır. Sinüs adı verilen bu boşluklar solunum…
Devamını Oku » -
çocuklarda Diş Gelişmesi
Doğumdan sonra 5. ve 6. aylarda bebeklerde diş gelişimi başlar ve 2-3 yaşına kadar bu süreç devam eder. Diş çıkmasında gecikme nadirdir. Bazen ilk süt dişi 14-15. aylarda ya da…
Devamını Oku » -
Tırnak yeme
Çocuklarda tırnak yeme parmak emmede olduğu gibi gerilimi azaltmak için başvurulan bir davranıştır. Çocuklar, bu davranışa 3-4 yaşlarından sonra başlarlar ve 15-16 yaşlara kadar sürdürürler. Bu davranış, bazen de yetişkinlik…
Devamını Oku » -
çocuklarda parmak emme davranışı
Çocuklarda ebeveynlerin görmekten hoşlanmayacağı bazı davranışlar görülür. Bu davranışlardan biri de çocuklarda parmak emme davranışı dır Birçok ebeveyn parmak emme davranışını kötü bir davranış olarak görür. Nedeninin çocuklarının mutsuz, güvensiz…
Devamını Oku » -
Bebeklerde zeka geriliği nedir?
Zeka geriliği, kendini gelişme süreci içinde belli eden, ortalama uyumsuzluk ile birlikte seyreden, düşük zihinsel işlevler olarak tanımlanır. Bu durum tek bir hastalık veya bozukluk olmayıp, bireyin davranışlarıyla tanımlanan bir eksiklik…
Devamını Oku » -
Bebekler Ne Zaman Yürür?
Bebekler Ne Zaman Yürür? Çocuğun gelişim aşamalarından biri olan yürümeye başlama, ebeveynleri heyecanlandıran ve unutmadıkları aşamalardan biridir. Anne babalar bebeklerinin oturma, başını dik tutabilme gibi gelişim aşamalarını hatırlamazken onların ne…
Devamını Oku » -
Bebekler Ne Zaman Konuşur?
Bebeklerde konuşmanın olması için yapısal olarak sinir sisteminin, dil kaslarının, damak, dudak, ağız ve diş yapısının konuşmaya uygun gelişmiş olması gerekir. Bu yapılardaki doğumsal bozukluklar ya da sonradan gelişen problemler…
Devamını Oku » -
Bebeklerde Tırnak Kesimi
Bebek bakımında dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de tırnak kesimidir. Bebek elini ağzına götürebileceğinden tırnakta biriken mikroplar bebeğe zarar verebilir. Ayrıca tırnaklar bebeğin kendisini yaralamasına da neden olabilir. Bu…
Devamını Oku » -
Bebeğin yatağı nasıl olmalı?
Bebekler doğmadan önce aileler nasıl bir yatak almaları gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirler. Çünkü bebekler hızla büyümektedirler ve küçükken kullanılan bebek yatakları bebeklerin büyüdüklerinde ihtiyaçlarını karşılayamayabilir. bebeğin yatağı nasıl olmalı Bebek…
Devamını Oku » -
Bebek Odası Hazırlama
Anne babanın doğuma yakın telaşlarından biri de bebek odasının hazırlanmasıdır. Bebek odası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken iki husus rahatlık ve emniyetin sağlanmasıdır. Bebek odası nasıl hazırlanır? Bebek odasının öncelikli güneş…
Devamını Oku »