Saç Bakımı

Gelin Topuzu Modelleri

Gelinlerin en çok tercih ettiği saç modeli şüphesiz topuzdur. Pek çok kadın gelinliğine en uygun saçı yaptırmak ister. Gelinliğinize en uygun gelin topuzu modelleri hangileri? Hangi modeller arasında kaldınız? Gelin birlikte seçelim.

Gelin topuzu enseden, yukarıdan ve yandan yapılabilir. İster sıkı, isterseniz gevşek bir topuz yaptırabilirsiniz. Hafif dalgalı, yoğun kıvırcık, aksesuarlı, salaş, dağınık, örgülü, yarı örgülü veya balerin topuzu ile gelinliğinizi tamamlayabilirsiniz.

Gelin topuzu modelleri arasında hangilerinin yüz şeklinize uyacağını biliyor musunuz?

Topuz modelleri daha çok oval yüz hatlarına sahip kadınlara yakışır. Çünkü topuz yüz hatlarını ortaya çıkaran bir saç modelidir. Yuvarlak bir yüze sahipseniz, topuz yüzünüzün dolgun görünmesine sebep olabilir.

Topuz saç modeli, geniş omuzlu kadınların tercih etmemesi gereken bir modeldir. Dar omuzlara ve küçük bir yüze sahipseniz topuz saç modelini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Çünkü topuz sadece yüz hatlarını değil omuzları da ortaya çıkarır.

Gelin Topuzu Modelleri

1- Tepeden Topuz Modelleri

Tepeden topuz, konum olarak başın en tepesine yakında yer alır. Dağınık, düz, sıkı veya gevşek yapılabilir.

Çok küçük bir yüze sahip olanların tepeden topuz yaptırması önerilir. Bunun yanında çene yapısı büyük olanlar için de en doğru tercihtir.

Tepeden Yapılan Dağınık Topuz

Tepeden Yapılan Örgülü Topuz

Tepeden Yapılan Sade Topuz

2- Enseden Topuz Modelleri

Enseden topuz pek çok gelin adayının tercihidir. Peki enseden topuz hangi yüz tipine uygundur?

Enseden yapılan topuz modelleri daha çok dikdörtgen yüz hatlarına sahip kadınlara önerilen modeldir. Çene yapısı küçük olanların da sıkı ense topuzu yapması önerilir.

Dağınık, sıkı, kabarık veya örgülü modeller yapılabilir.

Enseden Yapılan Dağınık Topuz

Enseden Yapılan Kabarık Topuz

Enseden Yapılan Sade Topuz

Enseden Yapılan Sıkı Topuz

3- Yandan Topuz Modelleri

Yandan yapılan gelin topuzu modelleri, daha çok kare yüz tipine sahip kadınlara yakışır. Kabarık, örgülü, aksesuarlı veya dağınık modellerde yapılabilir.

Yandan Yapılan Çiçekli Topuz

Yandan Yapılan Dağınık Topuz

Yandan Yapılan Örgülü Topuz

Yandan Yapılan Ense Topuzu

4- Dağınık Topuz Modelleri

Dağınık topuz, farklı halleriyle günlük hayatta da kadınların vazgeçilmezidir. Gelin topuzu modellerinden en çok çok tercih edilen de dağınık topuzdur.

Dağınık topuz, çok hareketli ve gösterişli modellerde olabilir. Bu sebeple dağınık topuz yaptıracak gelinlerin, aksesuar seçimini gösterişsiz yapması önerilir.

Dağınık gelin topuzu, yakası ve omzu açık olan gelinliklerde tercih edilmelidir. Böylece aksesuar kullanımı da daha rahat olacaktır.

5- Örgülü Topuz Modelleri

Tıpkı dağınık topuz modelleri gibi örgülü modeller de en çok tercih edilenlerden biridir. Örgülü topuzlar daha çok romantik modeller olarak görülür.

Aksesuarlı veya sade modeller tercih edilebilir. Bu topuz modeli daha çok açık havada yapılan düğünlerde tercih edilir. Enseden veya tepeden yapılabilir.

6- Balerin Topuzu Modelleri

En sade topuz modellerinden biridir. Özellikle gösterişli gelinlik ve aksesuarlar kullananların tercih ettiği modeldir.

Balerin topuzu daha çok oval yüz yapısına sahip olanların tercih etmesi gereken bir modeldir. Büyük yüz yapısına sahip olanların yapmaması gereken bir model olsa da, büyük burun yapısına sahip olanlar için oldukça uygundur.

7- Aksesuarlı Modeller

Hemen hemen her gelin topuzunu aksesuarla süslemek mümkündür. Aksesuarlar, makyaja veya aksesuarlara göre tercih edilebilir.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu