Saç Bakımı

Yılan Yağının Saça Faydaları

Önemli hayvansal yağlardan biri olan yılan yağı, pek çok alanda faydalarıyla bilinir. Vücut sağlığı ve saç bakımı bunun başında gelir. Öyleyse, yılan yağının saça faydaları nelerdir? Bu sorunun yanıtını birlikte inceleyeceğiz.

Yılan yağı, omega3 bakımından oldukça zengindir.

Yılan yağı ile sönük, cansız, mat ve solgun saçlara son. Çünkü yılan yağının saça faydaları arasında en önemlisi saçların ışıltılı bir görünüme kavuşmasıdır. Eskisinden çok daha parlak ve ipeksi bir görünüm kazandırır.

Yılan yağının geçmişine inildiğinde eski Mısır dönemiyle karşılaşırsınız. O zamanlar yılan yağı çok değerli bir mucize sayılırdı. Mısır medeniyetlerinin, yılan yağının içine çeşitli hayvansal yağlar ekleyerek kelliğin önüne geçtiği biliniyor. Timsah yağı, hipopotamus yağı ve aslan yağı bu yağlar arasında sayılabilir.

Araştırıldığında kelliğe engel olan özelliğinin EPA asidi içermesi olduğu söyleniyor.

Yılan yağında bulunan EPA asidi, dökülen saçların yeniden çıkmasını destekler. Bu sebeple yılan yağı yeni saç çıkarma özelliğiyle de kadınların gözdeki sayılabilir.

Yılan yağı saça faydalarından biri de keratin takviyesi yapmasıdır. Pek çok kadın bunun için tonla para harcarken, si yılan yağıyla diğer sorunlar gibi bunu da çözebilirsiniz. İçindeki kratin saçlara nüfuz ederek güçlenmesini ve saç telleinin kalınlaşmasını sağlar.

Tüm bunların yanında yılan yağı kepek oluşumunu önler ve saçlar için doğal bir nemlendirici özelliği gösterir. Var olan kepeğin de saçlardan arındırılmasını sağlar.

Güvendiğiniz bir aktardan, doğal yılan yağı satın almaya özen gösterin. Eğer alerjik durumunuyla ilgili bir bilginiz yoksa, kolunuz bir köşesinde alerji testi yaparak tedbirinizi alabilirsiniz. Eğer denemeden kullandığınızda bir sorunla karşılaşırsanız, derhal doktorunuza başvurun.

Yılan Yağı ile Saç Bakımı Nasıl Olur?

Yılan yağına alerjiniz yoksa, saçlarınıza öylece uygulayabilirsiniz. Hafif masaj yaparak tüm saçlarınıa yedirdikten sonra, saçlarınıa iyice nüfu edebilmesi için yarım saat bekletin. Saçlarınızı bu süre içinde bone, havlu, streç film veya tülbentle sarabilirsiniz.

Bu tarz uygulamaların düzenli olarak tekrarlanması gerekir. Aksi takdirde herhangi bir etki göremezsiniz.

Saçlarınızı yıkarken saç tipinize en uygun doğal şampuanı kullanmanız önerilir. Saç yapısına uymayan şampuanlar saçlar için faydadan çok arar sağlar.

5hawol

1991 doğumlu, yeşile ve gökyüzüne tutkun biriyim. Her konuda söyleyecek bir sözüm, yazacak bir paragrafım ve okunacak bir şiirim vardır. Hayatın her hediyesine siyah inci muamelesi yapar, sevgiyle kucaklarım. Bildiklerinizin altını çizmek, bilmediklerinizi göstermek için buradayım. Kalemimin faydalı olması dileğiyle^^

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu