7 8 ve 9 Aylık Bebeğin Gelişimi
7 8 ve 9 Aylık Bebeğin Gelişimi
İçindekiler
7 Aylık bebek gelişimi
Destek olmadan oturma eylemini gerçekleştirebilir. Yerde sürünerek ilerleyebilir. Destekle adım atma görülür. Kendi kendine bir şeyler yiyebilir. Fazla yemeyi reddeder. İki elle nesneleri tutmaya başlar. Oyuncakların değişik ve farklı yönlerini keşfetmek ister. Saklanan şeyleri bulmaya çalışır. Ailesinin yüzüne bakarak yardıma ihtiyacı varsa yardım isteyebilir. Yabancıları artık tanımaya başlar. Tanıdığı bir nesnenin adı söylenirse ona bakar. Tanıdığı nesnelerin adlarını da söyleyebilir. Dinleme etkindir. Kendi çıkardığı sesler dışında başkalarını çıkardığı sesleri de dinleme söz konusudur. Hecelemelerde çeşitlilik olur, artma gerçekleşir.
8 Aylık bebek gelişimi
Yardımsız oturma pozisyonuna geçebilir. Dizlerinin üstüne gelerek o şekilde durabilir. Öğretilince kaşık kullanabilir. Besinleri tam olarak kavrayıp tutar. Gücünün yettiği cisimleri kavrayıp kaldırabilir. Yetişkini taklit ederek onun izlediği objeyi izlediği görülür. Sevinç ve üzüntüsünü ebeveynlerine gösterir. Oyuncaklarını artık tanımaya başlar. Kelimelerin çoğunu anlar, kitap okunursa dinler. Annesini arar. Emirleri anlayıp yerine getirebilir. Tekrar eden hecelerden oluşan kelimeleri söyler. Hayır demek için başını hayır anlamında sallayabilir. Kullandığı seslerle duygularını açığa vurur.
9 Aylık bebek gelişimi
Emekleyebilir, ayakta durabilir, destekle yürüyebilir. İki parmağıyla cisimleri kavrayabilir. Aile bireylerinin seslerini tam olarak tanır ve ayırt eder. Dikkat çekmek için konuşurlar. Bak denildiğinde gösterilen yere bakarlar. Jest ve mimikleri kullanarak oyun oynayabilirler. Sesleri taklit edebilirler, dede gibi kelimeleri söylerler, mırıltılar çıkartırlar. Bir şeyi istemediklerinde hayır anlamında başlarını sallayabilirler.
Bebeğin Gelişimi (7 aylık, 8 aylık ve 9 aylık bebek gelişimi ) anne babalar tarafından takip edilmelidir. Bebek bakımında aylara uygun bakım verilmelidir.
Lale